De transitie naar een moderne werkplek

4 december, 2019

In de afgelopen decennia hebben een aantal geweldige technologische ontwikkelingen de manier waarop we werken compleet veranderd. (Denk aan smartphones, WiFi en nog veel meer). Maar nog nooit is de digitale transformatie zo’n belangrijk onderwerp geweest als nu. Technologie raakt steeds meer verweven in het hart en de basis van organisaties.

Veel organisaties bevinden zich nu in een digitale transformatie of zijn zich hierop aan het voorbereiden. Dit betekent dat ze technologie integreren in alle zakelijk gebieden. Dit omvat niet alleen bedrijfsprocessen en communicatie, maar ook cultuur en klant- en werknemerservaringen. Met deze transformaties proberen organisaties van een traditionele naar een moderne werkplek te gaan.

Software as a Service

Een belangrijk aspect van de overgang naar een moderne werkplek, is de opkomst van Software as a Service (SaaS). Door over te gaan op abonnement- en Cloud- gebaseerde software, zijn bedrijven minder afhankelijk van hardware, aangezien veel applicaties nu online kunnen worden bereikt vanaf elk apparaat.

Overstappen naar de Cloud heeft meer voordelen; vaak is het goedkoper en ben je meer flexibel. Veel organisatie gaan dan ook over naar een complete online werkplek.

Hoewel veel bedrijven dat wel willen, is nog niet iedereen in staat om compleet afscheid te nemen van de oude werkplek. Zo is nog niet alle Software beschikbaar als SaaS, of is het verplaatsen hiervan naar de Cloud zo’n groot project, dat het op dit moment niet opweegt tegen de potentiële voordelen.

Een hybride werkplek overbrugt de kloof tussen oud en nieuw

Een hybride werkplek stelt je in staat om jouw software te combineren met jouw SaaS applicaties en ze naast elkaar te gebruiken.

Een goed voorbeeld hiervan, is het integreren van de netwerkschrijf in de Documenten App binnen je iam365 Online Werkplek, samen met SharePoint en Onedrive for Business. Of het toevoegen van je Remote Desktop App aan je digitale werkplek, waar het gecombineerd wordt met alle andere apps en informatie, die je met één klik kunt bereiken.

De hybride werkplek kan een middel zijn om de transitie naar de Cloud gefaseerd te laten verlopen, terwijl je al wel kunt profiteren van de meeste voordelen van de moderne werkplek.

Denk je dat jouw bedrijf nog niet klaar is voor de Cloud, maar wil je meer weten over de hybride werkplek?
Neem contact op!

Ga terug

Gratis demo

iam365 vereenvoudigt jullie digitale werkplek. Vraag nu een gratis demo aan en maak kennis!