Werken op meerdere devices

Het recept voor de moderne werkplek

10 mei, 2019

In deze nieuwe #DikkeTip het Recept voor de Moderne werkplek. Ik ga het hebben over de 5 onmisbare ingrediënten van een moderne werkplek.  

We beginnen bij BYOD en CYOD 

“Doe mij maar een MacBook want dat vind ik fijn werken” Tegenwoordig is het zo dat jouw medewerkers willen kunnen werken op het apparaat van hun eigen keuze. Het kan dus voorkomen dat je afspraken gaat maken dat medewerkers (al dan niet tegen vergoeding) hun eigen apparaat aanschaffen of meenemen (BYOD, Bring Your Own Device) of dat zij zelf mogen kiezen welk zakelijk apparaat zij willen gebruiken (CYOD, Choose Your Own Device

Door het invoeren van BYOD en CYOD worden jouw medewerkers gestimuleerd Slimmer, Efficienter en Effectiever te werken en jij maakt jouw organisatie aantrekkelijker om voor te werken. 

Bijkomend voordeel: Met een BYOD en CYOD beleid ben je niet alleen aantrekkelijker voor je huidige medewerkers, maar juist ook voor de nieuwe generatie. Young professionals kiezen eerder voor een organisatie met een BYOD beleid, dan voor een organisatie waar ze een apparaat krijgen van 3 jaar oud, waar ze niet met hun favoriete apps op kunnen werken en die ze aan het einde van de dag weer in hun kluisje moeten leggen. 

Voeg Mobile first toe aan jouw Moderne werkplek 

De moderne werkplek (dus ook onze eigen iam365 Online Werkplek) heeft “Mobile first” als uitgangspunt. Dit betekend dat er eerst gekeken gaat worden naar het mobiele gebruik en de mobiele ervaring en dit wordt vertaald naar een rijkere desktop omgeving. Vaak heeft deze omgeving een nog veel uitgebreidere functionaliteit. 
Om mobile first te realiseren zijn webapplicaties benodigd (ook wel SaaS genoemd). Bereid je er dus op voor dat deze webapplicaties al op korte termijn onderdeel zullen worden van jouw IT-omgeving en dus ook deel uit moeten maken van jouw IT-strategie. 

Start vandaag! 
Ga dus meteen aan de slag met een inventarisatie van jouw applicaties om te kijken welke jullie nodig hebben om een mobile first werkplek te realiseren en zorg er voor dat de strategie hierop is aangepast. Pas daarna kan jij starten met de ontwikkelingen. 

Moderne Security in jouw IT Omgeving 

Omdat de Moderne werkplek steeds vaker data in de Cloud op slaat, denk hierbij aan het gebruik van SharePoint, OneDrive, Dropbox, is er ook een modern Securitybeleid nodig.  Vaak is een menselijke fout de oorzaak van een security probleem. Er wordt bijvoorbeeld ingegaan op een phishing-mail die vervolgens een virus installeert op jouw computer. 

Het belangrijkste is dat jouw medewerkers zich bewust gaan worden van de risico’s die het werken met een moderne werkplek met zich meebrengt. Dit bewustzijn kun je creëren door sessies te houden waarin je laat zien waar jouw medewerkers op kunnen letten om werkprocessen zo veilig mogelijk te houden. 

Het is de eerste stap! 
Het alert maken is de eerste stap, om jouw werkplekken ook in de toekomst veilig en beschermd te houden is het hebben van een goed securitybeleid een vereiste. 

Self Service maakt medewerkers blij 

Vaak onderschatten we de kracht van personeel. Ze willen veel dingen zelf regelen en vaak kunnen ze dit ook gewoon. Door het gebruik van een moderne werkplek als de iam365 Online werkplek is het voor de gebruiker eenvoudig zaken zelf aan te passen wanneer iets niet goed staat of als ze iets missen. Dit werkt voor jou maar ook voor jouw medewerkers een stuk prettiger dan wanneer ze elke keer naar een servicedesk moeten bellen wanneer iets niet werkt. 

Self service wordt gezien als een verrijking van de customer experience. Met self service creëer je een win-win situatie. De servicedesk (iam365) kan zich bezighouden met het verbeteren van jouw IT omgeving en de medewerkers zijn blij dat ze problemen aan hun werkplek snel zelf opgelost krijgen.  

Altijd en Overal werken is de toekomst! 

Medewerkers willen overal dezelfde ervaring hebben als ze aan het werk zijn. Of dat nu in Amsterdam is of op locatie in Peking, overdag of om 3uur ’s nachts, de ervaring moet hetzelfde zijn.  Om dit te realiseren ga je aan de slag met de iam365 Online werkplek. Jouw IT-omgeving wordt op deze manier gemoderniseerd en processen worden zodanig ingericht dat ze toekomst vast worden. 

De Moderne werkplek van iam365 

Bij iam365 zijn onze uitgangspunten simpel. ICT is er voor de gebruiker en niet andersom. 
Wij vinden dat je met een Moderne werkplek altijd en overal bij jouw data en de systemen moet kunnen die je nodig hebt en dat er een uniforme basis is om mee te werken. 
Door verschillende type applicaties vanuit één overzichtelijke werkplek aan te bieden, ontstaat voor de medewerker één toegangspunt tot alle applicaties en data, ongeacht het type applicatie of de locatie waar de applicatie gehost wordt. Dit schept voor jouw medewerkers eenvoud in een steeds diverser en complexer wordend applicatielandschap.  
De weergave van het portaal past zich bovendien automatisch aan het schermformaat aan, zodat op ieder apparaat een uitstekende gebruikerservaring geboden wordt. 

Maak e-mail en documentbeheer simpel ! 
Verstuur e-mail en beheer je documenten productiever met onze vereenvoudiging op Office365 of Hosted Exchange/ SharePoint. 

Log in één keer in op al je apps via Single Sign-On 
Creëer een desktopervaring door met één keer in te loggen toegang te krijgen tot al jouw applicaties, hierdoor bespaar je een hoop tijd. 

Verbind met lokale Windows Applicaties 
Creëer een hybride werkplek waarin je lokale Windows (Server) applicaties kunt starten, zo kun je Cloud (SaaS) en lokale apps integreren in één werkplek. 

Beheer elk bedrijfsproces in je browser 
Koppel al je bedrijfsprocessen zoals activiteiten of projecten aan documenten of e-mail met eenvoudig op maat te maken Business Apps. 

Flexibel en vanaf elk apparaat te gebruiken 
iam365 is volledig browser-based en werkt op elk apparaat met een internetverbinding. Bezoek de werkplek via dezelfde snelkoppeling als een desktop en de interface van iam365 past zich aan op basis van de resolutie van het apparaat. Daarnaast groeit iam365 mee met jouw organisatie. 

Schaalbare kosten 
iam365 betaal je per gebruiker, per maand. 
Zodoende zijn de kosten voor je IT volledig inzichtelijk en schaalbaar. 

Wil jij aan de slag met de moderne werkplek van iam365 om Altijd en Over te kunnen werken of één van de andere ingrediënten. Blijf niet stil zitten; maak een afspraak om je te laten inspireren over de mogelijkheden die iam365 jou kan bieden. 

Ga terug

Gratis demo

iam365 vereenvoudigt jullie digitale werkplek. Vraag nu een gratis demo aan en maak kennis!